Какао та кориця в капучино

3-30-2018

правильно це чи ні? Спробую розібратися, що думають про це професіонали і які загальні поради та рекомендації існують з цього приводу.

У деяких італійських барах і зарубіжних магазинах кави стало вельми популярним посипати капучіно порошком какао. Однак, для самих суворих експертів, італійська кава зі збитими вершками повинен бути поданий чистим, без додавання ароматизаторів. Тут cafeboutique.ua/kofe ви зможите придбати смачну каву.

Причина проста: рясний шар какао, соусу або сиропу будуть сильно впливати на ароматичний профіль капучіно, приготований на hi-end espresso (саме так брати Баззара називають висококласний еспресо у своїй кавовій трилогії) і молока високої якості, що робить неможливим сприйняття унікальних, найтонших нюансів напою.

Інша причина полягає в тому, що багато хто не люблять какао і, таким чином, завжди краще заздалегідь поцікавитися уподобаннями кавомана. Однак залишається вірним, що поєднання какао з ароматом капучіно чудово.

При бажанні додати какао, бажано скористатися непідсолоджений гірким варіантом. Щоб домогтися більш м’якого смаку, то слід замість обсипання капучіно після приготування, додати какао на свіже еспресо, перед додаванням молока з піною.

При іншому варіанті какао посипають після того, як частина піни вже викладено в чашку з кавою.

У помірних кількостях кориця є цікавою альтернативою капучіно з какао, задовольняючи споживачів, які шукають інтенсивний, незвичайний аромат з більш різкими тонами.

Багато виробників спецій активно підтримують ідею додавання різних ароматів кави. На ринку і в магазинах можна зустріти цілий ряд різноманітних сипких: не тільки корицю, какао, але і суміші з гвоздикою, кардамоном, ваніллю і навіть імбиром.

З додаванням різних інгредієнтів кавоман не тільки експериментує зі смаком, але і отримує додаткову порцію корисних амінокислот, мікроелементів, ефірних масел і інших речовин зі складу добавок.

Один досвід я ставлю вище, ніж тисячу думок, народжених тільки уявою. Ломоносов М. В.

Тому, шановні кавомани, тестуйте і експериментуйте в пошуках цікавих для себе поєднань.

Правильна послідовність
Для отримання смачного капучіно необхідно виконати чотири кроки: підігріти чашку, приготувати еспресо, посипати порошком какао або кави кориці і наповнити чашку молоком з пінкою.
Джерело: cafeboutique.ua